Handphone made in China or Original

To all readers;

*enlarge to see clearly*
Pertama yang utama, terima kasih kepada "GUEST" yang sentiasa alert dengan Page S.H.E, at least ada point untuk kita share sesama manusia sekalian lain.. "sampaikan walau satu ayat" itulah pesanan Nabi Muhammad SAW, utusan agung.. 

S.H.E adalah sebuah syarikat yang berdaftar di bawah SSM dan akan bertanggungjawab sekiranya melanggar undang2 yang telah diperuntukkan di dalam Akta Syarikat 1965. S.H.E adalah Peneraju  Harga Handphone Termurah di Malaysia.. 


jom kongsi artikel di bawah tulisan Abg Zorrokiller.. 


U all pasti nak tau handphone u all original factory atau made in china? So, sila perhatikan kod-kod di bawah and hopefully u all lebih berhati-hati membeli handphone especially the ladies sbb yg ladies ni selalu menjadi mangsa kena tipu!

Sila follow steps di bawah:

1. Tekan *#06# dan tekan dial - nombor siri atau IMEI akan terpapar di skrin
telefon bimbit u all

2. Sila lihat pada nombor siri atau IMEI handphone u all, fokus pada nombor
digit 7 dan 8.

3. Contoh

958061016411753

Sila lihat handphone u all sekarang pada no digit 7 dan 8

01 - bukan made in china
02 - made in china
03 - bukan made in china

Kes yang pernah berlaku:

a) 01 tu bukan made in china and bukan dari kilang asal company phone
tersebut, kira kualiti dia up la dari made in china.

b) bro..... ni berita terbaru... td kwn kopek dia punya sirim.... made by
nokia tp slps buat *#06# no yg kuar = 353504029093758
kenapa ya made in china?

c) Kadang2 jangan percaya sgt dgn cop2 ni..made in nokia mne2 factory
boleh tiru dan phone china ni slalunye ringan

d) Tak kira la brand apa pun, kalau diSUB kan ke kilang china, tetap
ori gak.. tapi kalau macam nokia, banyak negara yang buat padahal
negara asalnya Finland..lagipun, phone china dan ori punya ada beza..
Bentuknya sama tapi fungsi lain.. 80% nokia pakai system symbian and
yang china smuanya java..

e) Kebanyakan handset original (SE, Nokia, HTC dan sebagainya) sekarang
memang dibuat di China.

4. Tak susah nak bezakan handset tiruan dengan handset china ni..

Beza antara handset ori dengan handset tiruan (china):

1. harga - harga Iphone ori dalam RM2k++ tapi Itouch (Iphone cap ayam)
baru RM3xx++
2. kualiti - pegang pun leh beza antara kualiti ori dengan tiruan
3. os - selalu nokia pakai symbian, tapi kalau nok'L'a (nokia cap ayam)
pakai java
4. screen - handset ori screen & gambar cantik, tapi tiruan memang xleh blah..

Last but not least (important):

After you enter the code you will see a new code contain 15 digits:

43 4 5 6 6 1 0 6 7 8 9 4 3 5

- IF the digit number Seven & Eight is 02 or 20 that mean it was Assembly on Emirates which is very Bad quality Sad

- IF the digit number Seven & Eight is 08 or 80 that mean it?s manufactured in Germany which is not bad

- IF the digit number Seven & Eight is 01 or 10 that mean it?s manufactured in Finland which is Good

- IF the digit number Seven & Eight is 00 that mean it was manufactured in original factory which is the best Mobile Quality ...

- IF the digit number Seven & Eight is 13 that mean it was Assembly on Azerbaijan which is very Bad quality and very dangerous for health!!!


Masih sangsi?? masih ragu?? Contact Us...




4 comments:

Aida Omar said...

maaf nak tanya sikit..kurang paham nak tengok IMEI tu.. 01,02,03??

S.H.E said...

@Aida Omar

it's ok, sis..

bila akak *#06* ni kat HP,, akan ada kuar 1 serial number.. tengok number ke 7 dan number ke 8.. ok, faham step ni??

01, 02, 03 ----> no ke 7 dan no 8 akan ada antara 01/02/03..

01 - bukan made in china
02 - made in china
03 - bukan made in china

ok??

Aida Omar said...

tnkz kamu..
dah faham dah..hehe
sangat terharu sebab kamu jawab dengan pantas.. :)

S.H.E said...

sis, kalau terlambat jwb tu, bukan sengaja ehh.. hikhik..

thanks.. :))

bila agaknya nak grab one?? heheh

Fill the Form

Order Form / Enquiry Form - Borang Tempahan / Pertanyaan
Name:
Email Address:
Contact Number:
Delivery Address:
Product Name:
Mode of Payment:
Other (please be specific):
Put a website form like this on your site.